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Jan 26, 2013

Wine Terms: DOCG

Wine Terms: DOCG What is the difference between the DOC and the DOCG and what are they? The answer is that they both stand for, Denominazione di Origine Controllate, and the G stands for Garantita, or these wines are guaranteed via a taste test and the DOC wines are not. Between 30-40 types of Italian wine are certified DOCG, while there are over 300 regions in the DOC. Wines that are guaranteed are immediately sealed with a government label after being tested. This is the paper ribbon label seen on the neck of this bottle to the rightAzelia Barolo 1997 from Labels at Wine Library and many types of Italian wines. Like France's AOC, this organization is based on the idea of terroir. Or the place where a wine is grown is the biggest determining factor in the quality of a wine. Not the producer and not the type of grape. Some regions are required to grow or contain a percentage of certain grapes though. The most common grapes are Sangiovese and Nebbiolo. The idea behind these regulations is that the required grape likes the terroir of the area.



 Termes de vin : DOCG Quelle est la différence entre le MDC et le DOCG et quelles sont-elles ? La réponse est qu'ils ont tous deux l'acronyme, Denominazione di Origine Controllate et le G est garantie, ou ces vins sont garantis par un test de goût et les vins DOC ne sont pas. Entre 30-40 types de vin italien est certifié DOCG, bien qu'il existe plus de 300 régions dans les vins DOC qui sont garantis sont immédiatement scellées avec une étiquette de gouvernement après la mise à l'essai. Il s'agit de l'étiquette de ruban de papier vu sur le goulot de la bouteille à la rightAzelia Barolo 1997 d'étiquettes à la bibliothèque des vins et de nombreux types de vins italiens. Comme de France AOC, cette organisation est basée sur la notion de terroir. Ou l'endroit où un vin est cultivé est le plus grand facteur déterminant dans la qualité d'un vin. Pas le producteur et non le type de raisin. Certaines régions sont tenues de se développer ou contiennent un pourcentage de certains raisins bien. Les plus courantes sont Sangiovese et Nebbiolo. L'idée derrière ce règlement est que le raisin nécessaire aime le terroir de la région.

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